[vc_row][vc_column width=»1/1″][vc_custom_heading text=»KVALSUNDSKIPET – EIT ARKEOLOGISK OG MYTOLOGISK MYSTERIUM» google_fonts=»font_family:Arimo%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]Kvalsundøyra heiter staden på Nerlandsøya der det sagnomsuste Kvalsundskipet og « eptirbouten» vart gravd fram i 1920. Praktfulle byggverk var dei og eineståande for si tidsepoke, som er datert attende til år 700, altså før vikingtida! Det merkelege er at båtane var sundbrotne med rå handemakt utan bruk av verktøy, eit arbeid som må ha kosta eit veldig strev med slike svære stykkje som spantane. Kvifor?

Arkeologane var ikkje i tvil: For fyrste gong i Noreg hadde ein å gjere med eit av desse eigendomlege myrfunna som var kjende frå danske myrar og som minner om kamp og siger under stormfulle hendingar. Vil ein høyre om korleis det kanskje gjekk til at Kvalsundskipet vart offergåve i åkeren ute på Nerlandsøy, tilbyr eg forteljestund fyllt av førhistorisk magi og mytologi,  gjerne på sjølve staden – Horgen på Kvalsundøyra.

Lenke til produktark[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»11432″ img_size=»517*424″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]